Aanscherping corona maatregelen

Geplaatst op 04-11-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: QuiVive Tennis - Brit Haak  -  Bron: KNLTB

AANSCHERPING VAN DE CORONA MAATREGELEN:

Geen dubbelspel de komende 2 weken

Het kabinet heeft extra maatregelen genomen in de strijd tegen het coronavirus. Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen wordt onder andere de groepsgrootte voor volwassenen (vanaf 18 jaar) teruggebracht naar maximaal 2 personen. Dit geldt ook voor tennis. De maatregelen komen bovenop de ‘gedeeltelijke lockdown’ en gaan in op woensdagavond 4 november om 22.00 uur en gelden voor 2 weken.

De tijdelijke verzwaring van de maatregelen is nodig om het aantal besmettingen sneller te laten dalen en de druk op de zorg te verminderen. De extra maatregelen gelden in heel Nederland, iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen. Sporten en bewegen is gezond en we zijn blij dat we tennis kunnen blijven spelen de komende twee weken, maar wel met meer beperkingen. Dat is even niet anders.

De overheidsrichtlijnen voor sport zijn besproken met NOC*NSF en de sportbonden. Het protocol Verantwoord Sporten van NOC*NSF is leidend en daaruit komt nu het volgende: 

  • Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar (binnen en buiten) sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennis spelen kan dus nog, maar met maximaal twee personen op een baan (geen dubbelspel). De komende 2 weken is alleen enkelspel toegestaan.
  • Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen op een baan (excl. trainer); trainingsgroepen van 4 volwassenen of meer zijn mogelijk, zolang deze duidelijk zichtbaar in groepen van 2 spelers per baan (met 1.5 meter afstand) gescheiden zijn en de groepen niet gemengd worden.
  • Kinderen t/m 17 jaar mogen in grotere groepen blijven spelen en trainen en hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.
  • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
  • Voor topsporters gelden uitzonderingen.
  • Publiek is niet toegestaan.
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Vanaf 19 november vallen we terug naar de “gedeeltelijke lockdown” en gelden de maatregelen van 14 oktober. Naar verwachting zullen we dit tot half december moeten volhouden.

 

RESERVERINGSSYSTEEM

Meerdere leden hebben voor de komende week al een baan gereserveerd. We willen jullie vragen deze reserveringen zelf aan te passen naar maximaal 2 spelers per baan (indien dit niet al het geval was). Let op! Vanaf zondag worden alle reserveringen van meer dan 2 personen automatisch uit het systeem gehaald. 

De lessen zullen zoveel mogelijk doorgaan. Gezien het maximale aantal lessers per baan hebben we meer banen nodig dan normaal. Dit is voor een periode van 2 weken. We hopen dat we daarna terug kunnen naar de huidige situatie en dat er dan weer meer banen zijn om vrij te spelen.

Het is even de kiezen op elkaar, maar we zijn blij dat we nog wel de baan op mogen. Houd je ook de komende weken aan de extra regels. We moeten rekening houden met controles door BOA's.

Alleen samen krijgen we corona onder controle.

 

Houd de moed erin!

Namens het Bestuur


18-11-2020 Corona Update: Dubbelen en trainen met 4 per baan mag weer - Houd 1,5 meter afstand en blijf thuis bij klachten - Veel tennisplezier!

ADRESGEGEVENS

Bezoekadres: Vuurlijn 30 - 1424 NR De Kwakel

Postadres: Postbus 32 - 1420 AA Uithoorn

BTW – vrijgesteld

Kamer van Koophandel nr.: 40532561

Telefoon Het Chalet

 0297 222086

T.C. Qui Vive

Privacybeleid