Senioren Competitie Voorjaar 2022

Voorjaarscompetitie 2022

Jaarlijks doen er zo'n 30.000 teams mee aan wat velen beschouwen als de mooiste periode van het tennisseizoen: De KNLTB Voorjaarscompetitie.
Ruim 200.000 competitiespelers strijden met hun team voor de winst.

In het kort
Tijdens de Voorjaarscompetitie probeer je samen met jouw team in zeven speeldagen, tussen begin april en begin juni, kampioen te worden van de poule.
Een poule bestaat in de meeste gevallen uit acht teams en wordt ingedeeld naar niveau, leeftijd en regio.
Een team treft iedere tegenstander één keer.
Je speelt een aantal keren thuis op jouw eigen club en een aantal keren ga je bij een andere vereniging op bezoek.
Het team dat na de zeven speeldagen de meeste wedstrijden heeft gewonnen is kampioen.
De winnaars van de poule promoveren naar een hogere klasse en de laatste (twee) degraderen naar een lagere klasse, als dit mogelijk is.

Competitieaanbod
Voor senioren bestaat de Voorjaarscompetitie uit een zeer divers competitieaanbod op iedere dag van de week, voor zowel beginnende spelers als voor topspelers en voor iedereen daar tussenin.
Kortom, voor iedere tennisser is er een competitie die past bij je past!
Begin november wordt hier het competitieaanbod van jouw provincie gepubliceerd.

Iedere tennisvereniging bepaalt door het competitieaanbod per provincie het competitieaanbod van de club.
Dit competitieaanbod is o.a. afhankelijk van de grootte van de vereniging (baancapaciteit), de opbouw van het ledenbestand, het beleid van de vereniging en de wensen en behoeften van de leden.

Voor informatie: Competitieleider Senioren

Praktische informatie
Hieronder vind je alle praktische informatie en regels die handig zijn om door te lezen als je meedoet aan de Voorjaarscompetitie.

Verkort & Compact Spelen
Tijdens de Voorjaarscompetitie senioren (m.u.v. 8&9 Tennis) geldt voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD) Verkort Spelen.
Dat betekent dat er een beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) wordt gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is.
Voor 8&9 Tennis geldt compact spelen.

Vanwege de behoefte bij verschillende doelgroepen naar compacte en planbare competitiedagen, heeft de KNLTB in 2018 Verkort en Compact Spelen geïntroduceerd voor alle competities.

Daarnaast sluit Verkort Spelen aan bij internationale ontwikkelingen, waar in de dubbelpartijen ook vaak een wedstrijdtiebreak wordt gespeeld in plaats van een volledige derde set (ook op het allerhoogste niveau).
Zo neemt de spanning van het spel toe en wordt het aantrekkelijker voor zowel de spelers als het publiek.

Wat is Verkort Spelen?
Verkort spelen houdt in dat er in alle dubbelspelpartijen van seniorencompetities (DD, HD en GD) een beslissende wedstrijdtiebreak tot en met 10 punten wordt gespeeld op het moment dat in een wedstrijd de stand één set gelijk is.

Winnaar van die beslissende tiebreak – en daarmee ook de partij – is de dubbelcombinatie die het eerst tien punten behaalt met een verschil van twee punten.
Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en dient op MijnKNLTB ingevoerd te worden als 10-6 of 11-13.

Wat is Compact Spelen?
Voor 8&9 Tennis en de Zomeravondcompetitie geldt compact spelen.
Dat betekent het spelen van een beslissend punt bij de 40-40 stand en in het geval van een derde set wordt er een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) gespeeld.

data-voorjaarscompetitie-alle-2022-definitief 2

.......Tennissen bij Qui Vive uitdagend en leuk....... De inschrijving voor Senior Club Kampioenschap staat nog open! Aarzel niet ..... schrijf in .............

ADRESGEGEVENS

Bezoekadres: Vuurlijn 30 - 1424 NR De Kwakel

Postadres: Postbus 32 - 1420 AA Uithoorn

BTW – vrijgesteld

Kamer van Koophandel nr.: 40532561

Telefoon Het Chalet

 0297 222086

T.C. Qui Vive

Privacybeleid