Corona update 22 december: alleen enkelspel toegestaan

Geplaatst op 22-12-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: TC QuiVive Communicatie  -  Bron: KNLTB

Corona update 22 december: alleen enkelspel toegestaan

Helaas is de interpretatie van de maatregelen m.b.t. de mogelijkheid om te sporten in tweetallen dinsdagavond gewijzigd en aangescherpt. Het is inmiddels door de KNLTB bevestigd dat dubbelen niet is toegestaan. Dat heeft ook consequenties voor trainingen. Wij vinden dit jammer, want tennis buiten kan veilig op 1.5 meter afstand.

Wat mag wel?

  • Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar buiten sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennis met 2 volwassenen blijft mogelijk en kan veilig op 1.5 meter afstand. Twee spelers per baan, alleen enkelspel is dus toegestaan.
  • Voor de tossers geldt ook maximaal 2 volwassen per baan, alleen enkelspel is toegestaan.
  • Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen (excl. trainer); meerdere groepen van 2 volwassenen mogen op dezelfde locatie trainen, zolang de groepen duidelijk zichtbaar met 1.5 meter afstand gescheiden zijn, bijvoorbeeld 2 spelers per baan. De groepen mogen niet gemengd worden. Een leraar mag van tweetal naar tweetal gaan en aanwijzingen geven, maar niet alle tweetallen in één keer instructies geven.
  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen buiten sporten (vrij spelen en trainen) en onderlinge wedstrijden spelen op de eigen club. Hiervoor geldt geen maximale groepsgrootte.

Het reseverings-/ afhangsysteem zal hierop aangepast worden; je kunt alleen een baan reserveren voor 2 spelers. Wij hopen dat iedereen zich aan deze (landelijk geldende) maatregelen houdt. Boa's en leden van het Bestuur zullen controleren of de regels worden nageleefd. Vanzelfsprekend zijn boetes voor eigen rekening, maar we gaan ervan uit dat het zover niet hoeft te komen.

Het tennispark is van 08.00 - 17.00 uur geopend. Zolang de banen niet bevroren zijn, of er sneeuw op ligt, kunnen deze in principe altijd bespeeld worden. Houd je mail goed in de gaten op het moment dat het buiten langere tijd (hard) vriest. Wij zullen de leden informeren als er niet op de banen gespeeld kan worden door vorst of gladheid.

Nog een ander belangrijk gegeven is dat het clubhuis vab Quivive Hockey de komende weken gesloten is. Het toilet aan de zijkant van het clubhuis is wel open (die van het Chalet zijn gedurende de winter gesloten).

Tot zover de tussentijdse update.

Met sportieve groet,

Het Bestuur

Allison - Henk - Margot - Marcia - Brit


.......Tennissen bij Qui Vive uitdagend en leuk.......

ADRESGEGEVENS

Bezoekadres: Vuurlijn 30 - 1424 NR De Kwakel

Postadres: Postbus 32 - 1420 AA Uithoorn

BTW – vrijgesteld

Kamer van Koophandel nr.: 40532561

Telefoon Het Chalet

 0297 222086

T.C. Qui Vive

Privacybeleid