Corona update: tot 17.00 uur blijft tennis mogelijk

Geplaatst op 28-11-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: TC QuiVive Communicatie  -  Bron: KNLTB

CORONA UPDATE

Tot 17.00 uur blijft tennis mogelijk

Het nieuws van afgelopen vrijdag heeft dit keer jammer genoeg wel invloed op het uitoefenen van onze sport. Met ingang van zondag 28 november zijn alle winkels, kappers, horeca, theaters en sportaccomodaties vanaf 17.00 uur gesloten. Met uitzondering van de supermarkten, drogisterijen en apothekers en de zorg.

Het sportpark dat we delen met QuiVive Hockey zal vanaf 17.00 uur worden afgesloten. De maatregelen blijven in ieder geval 3 weken van kracht tot zondag 19 december 2021. De situatie wordt op dinsdag 14 december 2021 opnieuw beoordeeld.

Wat betekent dit voor de leden van TC QuiVive?

De maatregelen in het kort:

  • Sporten blijft mogelijk, zowel buiten als binnen van 05.00 uur tot 17.00 uur. Dit geldt voor vrij spelen, trainingen, competities en toernooien. NB. Ons tennispark is geopend vanaf 08.00 uur.
  • Tijdens het sporten is de 1.5 meter afstand niet nodig, buiten de baan of op het park is de 1.5 meter wel verplicht. Geef elkaar de ruimte.
  • Voor buiten sporten is het niet nodig een CTB te laten zien.
  • Horeca op sportlocaties mag open van 5.00 uur tot 17.00 uur. Een CTB is nodig voor iedereen van 18 jaar en ouder bij het betreden van de binnenruimtes, horeca en terras van de sportlocatie. Een vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje en 1.5 meter afstand is verplicht. Dit betekent dus dat iedereen die gebruik maakt van het clubhuis of het buitenterras op een vereniging een CTB moet laten zien. Dit geldt ook voor de andere binnenruimtes, zoals kleedkamer, toilet en bestuurskamer. NB. Het Chalet zal voorlopig gesloten blijven.
  • Publiek is niet toegestaan op het park of in een hal. Ouders, familie en vrienden kunnen niet komen kijken bij trainingen en wedstrijden.

Een woordvoerder van de KNLTB: "Wij vinden het jammer dat sport als ‘niet-essentieel’ is bestempeld. Sporten en bewegen is gezond en verbetert de weerstand, het verkleint de kans op hart- en vaatziekten, overgewicht, diabetes en psychische problemen. Naar ons idee is sporten juist ‘essentieel’, zowel tijdens deze coronapandemie als voor de toekomstige volksgezondheid.

Deze argumenten hebben we samen met NOC*NSF en de andere sportbonden in ‘Den Haag’ kenbaar gemaakt, maar helaas is er anders besloten."

Tennisles? Wat nu?

Voor de leden die tennisles in de avonduren volgen betekent dit dat de lessen op een ander moment kunnen worden ingehaald. Jouw tennisleraar zal de mogelijkheden met je bespreken.

 

We hopen dat deze maatregelen bijdragen aan het omlaag brengen van de besmettingen. Laten we allemaal ons steentje eraan bijdragen. Blijf gezond! Kom overdag lekker tennissen, blijf in beweging.

Met sportieve groet,

Het Bestuur TC QuiVive

Allison, Henk, Margot, Marcia en Brit


.......Tennissen bij Qui Vive uitdagend en leuk.......

ADRESGEGEVENS

Bezoekadres: Vuurlijn 30 - 1424 NR De Kwakel

Postadres: Postbus 32 - 1420 AA Uithoorn

BTW – vrijgesteld

Kamer van Koophandel nr.: 40532561

Telefoon Het Chalet

 0297 222086

T.C. Qui Vive

Privacybeleid