Lockdown verlengd met 3 weken

Geplaatst op 12-01-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: TC QuiVive Communicatie  -  Bron: KNLTB

LOCKDOWN VERLENGD T/M 9 FEBRUARI: TENNIS BUITEN BLIJFT MOGELIJK

Het kabinet heeft vanavond aangekondigd dat de ‘lockdown’ wordt verlengd met 3 weken. Het aantal besmettingen daalt niet snel genoeg, de zorgen over de Britse coronavariant zijn groot en de druk op de zorg is nog steeds erg hoog. De maatregelen blijven daarom nodig om het aantal contacten zoveel mogelijk te beperken en de verspreiding van het virus te verminderen. De maatregelen gelden tenminste t/m dinsdag 9 februari. Daarnaast vraagt het kabinet het OMT de komende week ook om de nut en noodzaak van eventuele verzwarende maatregelen, zoals een avondklok, te onderzoeken. Op dinsdag 2 februari maakt het kabinet de balans op en wordt bekend hoe het verder gaat in de periode na 9 februari.

De verlenging van de lockdown betekent dat sportkantines gesloten blijven, amateursportwedstrijden verboden zijn en volwassenen met maximaal 2 personen buiten mogen sporten. Tennis met maximaal 2 volwassenen per baan blijft mogelijk en de jeugd t/m 17 jaar houdt ruimte om in grotere groepen te spelen en te trainen.

Wat betekent de lockdown voor ons bij TC QuiVive?

Volwassenen vanaf 18 jaar mogen tennis spelen met 2 personen, alleen buiten. Zij houden 1.5 meter afstand. Alleen enkelspel is dus toegestaan.

  • Voor trainingen met volwassenen vanaf 18 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 2 personen per baan op 1.5 meter afstand, dit is exclusief trainer. Alleen buiten.
  • Jeugd t/m 17 jaar mag spelen en trainen in groter groepsverband, alleen buiten. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.
  • Tennis in een binnenaccommodatie is niet toegestaan, ook niet in een blaashal.
  • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
  • Voor topsporters gelden uitzonderingen.
  • Publiek is niet toegestaan.
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.
  • Na de training of vrijspelen direct naar huis.

Geen uitzonderingen!

Deze regels zijn op ons allen van toepassing, er bestaan geen uitzonderingen! Familie- of gezinsleden dienen zich ook aan deze regels te houden, dus maximaal 2 personen per baan.

Er wordt niet gedubbeld als er 1 persoon ouder is dan 17 jaar. Alleen als alle spelers jonger zijn dan 18 jaar dan is dubbelen wel mogelijk.

We doen het met z'n allen!

Het vergt veel van ons allemaal. Als we ons aan de regels houden dan kunnen we in ieder geval blijven spelen. Als Bestuur hebben we ons de laatste weken verbaasd over een aantal leden die keer op keer zich niet aan de landelijke regels houden. Het frustreert ons enorm dat ondanks alle communicatie en waarschuwingen zij dit in de wind slaan en dus een boete of zelfs een sluiting van de club riskeren. Daar hebben ze niet alleen zichzelf mee maar ook alle andere leden van TC QuiVive.

Kom op allemaal! Schouders eronder en houd je aan de regels! Alleen samen krijgen we corona onder controle!

Met sportieve groet,

Het Bestuur

Allison - Henk - Elsbeth - Margot - Brit

 


.......Tennissen bij Qui Vive uitdagend en leuk.......

ADRESGEGEVENS

Bezoekadres: Vuurlijn 30 - 1424 NR De Kwakel

Postadres: Postbus 32 - 1420 AA Uithoorn

BTW – vrijgesteld

Kamer van Koophandel nr.: 40532561

Telefoon Het Chalet

 0297 222086

T.C. Qui Vive

Privacybeleid