QuiVive Tennis Club Kampioenschappen Senioren 2020

Geplaatst op 31-08-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Brit Haak

PERSBERICHT

QuiVive Tennis Club Kampioenschappen Senioren 2020

EEN FEESTJE OP ANDERHALVE METER

Het tennispark van QuiVive Tennis was van zaterdag 22 t/m zondag 30 augustus het toneel van de Club Kampioenschappen Senioren. Ruim 90 enthousiaste leden schreven zich in. “Een recordopkomst”, aldus Peter Kooiman, één van de organisatoren van het toernooi. “Na het noodgedwongen uitstellen van de voorjaarscompetitie door het Coronavirus stonden onze leden duidelijk te popelen om weer een wedstrijd te mogen spelen. Ontzettend leuk om dat dan in clubverband met elkaar te kunnen doen.” Het leuke van dit toernooi is dat alle niveaus mee doen, waarbij er alleen wordt gedubbeld in mix, dames en heren combinaties.

foto-2-qv-tennis-img-0222

Corona proof je tegenstanders feliciteren.

 

Door weer en wind

Na de hittengolf, sloeg het weer om. Het werd minder warm en we werden getrakteerd op zeer wisselvallig weer. Uiteindelijk hebben we nog mazzel gehad en konden alle wedstrijden gespeeld worden. Zaterdag 22 augustus gingen we van start toen de regen met bakken uit de lucht kwam, gelukkig klaarde het ’s middags weer op. Op zondag werden maar liefst 13 partijen gespeeld. Ondanks de storm op dinsdag- en woensdagavond gingen de wedstrijden gewoon door.

“Door Corona hadden we veel mensen al een hele tijd niet gezien en daarom was het zo leuk om hen weer te treffen op de baan of op het terras”, aldus Anjo van der Made. Zij speelde samen met haar man Joost en wonnen 2 van de 4 gespeelde wedstrijden. “We waren in een leuke poule ingedeeld en konden meerdere leuke wedstrijden spelen. Complimenten aan de organisatie, zij hebben ondanks alle Corona maatregelen en weersomstandigheden een leuk toernooi georganiseerd!”

Na afloop van de wedstrijden werd er nog even geborreld. Uiteraard werd de 1,5 meter nageleefd en ondanks dat was het als vanouds gezellig op het terras bij het Chalet, het clubhuis van QuiVive Tennis.

Na regen komt zonneschijn

In het finale weekend, zaterdag 29 en zondag 30 augustus, brak de zon wat vaker door. Twee wedstrijden in de kwart finales op zaterdagmiddag zijn uitgespeeld met super spannende Tie Breaks van Carlo Castelijn en Eddy Hoogland tegen Martin de Roij en Jan Schaefers, Elsbeth Littooij en Veronique Schuitemaker tegen Nel Bezuijen en Jolanda van der Schinkel.

Op zondag werden de halve finales en de finales gespeeld. De nummers 1 en 2 werden gehuldigd en kregen namens de club en de sponsoren (Blok en AH Jos van den Berg) een mooi prijzenpakket aangeboden.

De uitslag:

GD 4-6

 1. Jamie Kurver/Martin Jongkind
 2. Kirsten Wouters/Nico Tiemens

HD 5-6

 1. Schild van Loggem/Nico Tiemens
 2. Richard Broers/Ruud Schuitemaker

DD 6-7

 1. Samantha Maas/Tessa Wouters
 2. Elsbeth Littooij/Veronique Schuitemaker

GD 7

 1. Tessa Wouters/Schilo van Loggem
 2. Jacqueline Klaassen/Arno Jansen 

HD 7

 1. Arjan van Leeuwen/Ben van der Rassel
 2. Peter Kooiman/Marcel Ranzijn

GD 8-9

 1. Claudia Kok/Eddy Hoogland
 2. Ingrid Denkers/Arnoud Meijer

DD 8

 1. Diana van Ginkel/Vera Roos
 2. Jacqueline Biesaart/Nicolette Rijnen

HD 8

 1. Arno Jansen/Erwin Jansen
 2. Carlo Castelijn/Eddy Hoogland

Ondanks Corona toch een toernooi

Normaal gesproken organiseert de club deze week het 35+ Open Grastoernooi. Vanwege Corona is dit toernooi uitgesteld naar volgend jaar. Gelukkig kon deze week ingezet worden voor de Club Kampioenschappen Senioren. Marcel Ranzijn is één van de organisatoren en speelt zelf ook mee. “Gezien de omstandigheden rondom COVID-19 zijn we blij dat we in ieder geval onze eigen Club Kampioenschappen Senioren hebben kunnen organiseren. Zo’n ‘intern’ toernooi is dan een stuk overzichtelijker dan een open toernooi waarbij de mensen toch vanuit alle windhoeken komen. Daar moet je in deze tijden toch wat voorzichtiger mee zijn. Ik heb zelf genoten van mijn wedstrijden en de sfeer rondom de banen.”

 

Corona proof sporten? Ga tennissen!
Wordt nu lid van onze leuke vereniging en betaal pas per 1 januari jouw lidmaatschap voor 2021! Tennis is een sport die je heel goed en veilig kan uitoefenen. 1,5 meter afstand houden is geen probleem. Bovendien speel je bij QuiVive Tennis het hele jaar buiten op ons fijne tennispark met 7 kunstgrasbanen.


er zijn geen artikelen

ADRESGEGEVENS

Bezoekadres: Vuurlijn 30 - 1424 NR De Kwakel

Postadres: Postbus 32 - 1420 AA Uithoorn

BTW – vrijgesteld

Kamer van Koophandel nr.: 40532561

Telefoon Het Chalet

 0297 222086

T.C. Qui Vive

Privacybeleid